Ξεκινούν την Δευτέρα οι απολογίες των συλληφθέντων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται εκατοντάδες ληστείες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι συνομιλίες που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ότι το κύκλωμα έκανε δουλειές και στο εξωτερικό.

Μια μεγάλη δουλειά με πανάκριβα ρολόγια και πρωταγωνιστές δυο επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι πολύ γνωστά πρόσωπα του life style αποκαλύπτουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός της αστυνομίας. Ο Α.Α. συνομιλεί με τον Σ.Μ. για τη δουλειά που θα γινόταν παράλληλα σε Ελλάδα και Ιταλία.

ΣΜ: Άκουσε με λοιπόν τώρα, εγώ από τη δική μας τη μεριά μπορώ να πάρω 700 χιλιάδες.
ΑΑ: Ναι
ΣΜ: Το deal μπορεί να γίνει ως εξής. Αυτοί θα ��τείλουν έναν άνθρωπο εδώ να ελέγξουν τα ρολόγια. Δεν μπορούν να φέρουν τα χρήματα όμως στην Ελλάδα. Τα χρήματα τα έχουν στο Μιλάνο.
ΑΑ: Ναι
ΣΜ: Ο άνθρωπος που θα έρθει να ελέγξει τα ρολόγια θα μείνει εδώ. Μόλις ελέγξει και είναι ΟΚ να φύγουν από εδώ ένας ή δυο άνθρωποι να πάνε Μιλάνο και την ίδια στιγμή που θα παραλαμβάνουν τα μετρητά στο Μιλάνο θα δώσουμε και τα ρολόγια εδώ στον άνθρωπο.
ΑΑ: Ναι αλλά στο Μιλάνο πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά;
ΣΜ: Δεν θα δώσω τα ρολόγια.
ΑΑ: Α, κατάλαβα. Χέρι με χέρι θα γίνει η δουλειά

Μάλιστα για να γίνει η δουλειά οι εμπλεκόμενοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους φωτογραφίες. Ο ένας στέλνει τη βαλίτσα με τα λεφτά κι ο άλλος τα ρολόγια.

ΑΑ: Σου έστειλε ο Ανδρέας τα λεφτά φωτογραφία;
Γ: Ναι, ναι
ΑΑ: Τωρινή φωτογραφία και η βαλίτσα με τα λεφτά. Ο άνθρωπος θα έρθει στο γραφείο μας τη Δευτέρα. Θα πρέπει να ενεργοποιηθείς.
Γ: Άρα πρέπει να οργανωθώ για να πάω να τα πάρω.
ΑΑ: Το μόνο που θέλω είναι να στείλεις φωτογραφία τα ρολόγια γιατί λέει εμείς σας στείλαμε τα λεφτά
Γ: Ναι, ναι, τώρα με το κινητό μου.

Στην αρχή οι δυο επιχειρηματίες προβληματίζονται πως θα φέρουν τόσα λεφτά στην Ελλάδα χωρίς να τους πιάσουν. Πέφτει η πρόταση να ταξιδέψει η ομάδα τους με πλοίο και να αποφύγουν το αεροπλάνο. Ωστόσο αργότερα κάποιοι φοβούνται μήπως τελικά αυτοί που θέλουν τα ρολόγια τους τη φέρουν καθώς φ��ίνεται ότι πρόκειται για... επαγγελματίες.

ΑΑ: Για μένα είναι ζημιά, θα το δεις. Είναι οι ίδιοι τότε με το Βέλγιο
ΣΜ: Πώς μπορεί να γίνει ρε φίλε ζημιά; Αφού εμείς τα ρολόγια δεν θα τα έχουμε δώσει.
ΑΑ: Είναι πολύ έξυπνοι, πολύ γρήγοροι, δεν φαντάζεσαι τι κάνουν, άμα σου πω dealers τι έχουν πάθει…
ΣΜ: Ρε αγάπη μου γλυκιά παπαγαλίζετε και λέτε σαχλαμάρες. Αυτά γίνονται χέρι με χέρι η δουλειά
ΑΑ: Την ώρα που έχει μετρήσει τα λεφτά μπορούν να στα αλλάξουν, είναι τόσο γρήγοροι. Να σου πει ιστορίες ο χαμένος
ΣΜ: Άρα είσαι μ...ς εσύ
ΑΑ: Δεν είσαι μ...ς, είναι πολύ γρήγοροι, έχουν δεύτερες δεσμίδες στα μανίκια και τέτοια
ΣΜ: Και θα αλλάξουν 800 χιλιάδες δεσμίδες;
ΑΑ: Μπορεί να μην αλλάξουν οκτακόσιες, μπορεί να αλλάξουν διακόσιες, τέλος πάντων μπορούν να κάνουν πολλά

Αύριο απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς οι πρώτοι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα που έμπαινε σε σπίτια και έκλεβε από πολίτιμους λίθους και μετρητά έχρι ολόκληρα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα ξεφορτωνόντουσαν τα "κουτιά", όπως τα έλεγαν όπου έβρισκαν με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία...

ΡΧ: Έκαψες όλους τους δρόμους μη σε γ…ω
ΜΚ: Γιατί; Τι κάναμε;
ΡΧ: Πετάς τα «κουτιά» από εδώ και από εκεί.
ΜΚ: Και που να τα πετάξω;
ΡΧ: μπορείς να τα πετάξεις μέσα στα βαρέλια, στα χωράφια, όχι μέσα στους δρόμους. Ό��ους τους δρόμους μάθανε και από δεξιά και από αριστερά. Δεν μπορώ να φύγω πια γιατί οι δρόμοι έχουν γεμίσει αστυνομικούς από τα κουτιά που πετάς.

Πριν από τις κλοπές οι φερόμενοι δράστες παρακολουθούσαν τους στόχους τους ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν πολύ καλή πληροφόρηση τόσο για το τι θα βρουν μέσα όσο και για το που ακριβώς πρέπει να ψάξουν. Κάποιες φορές όμως έκλεβαν ακόμα και για να καλύψουν έκτακτες οικονομικές τους ανάγκες.

ΤΖ: Πάμε να κλέψουμε;
ΡΣ: Πώς θα κλέψουμε; Τι θα κλέψουμε;
ΤΧ: Έχουμε αυτοκίνητο
ΡΣ: Που θα κλέψετε;
ΤΧ: Θέλω να πάω να πάρω κανά χιλιάρικο για να τα δώσω στα δικαστήρια.

Οι απολογίες του συνόλου των συλληφθέντων αναμέν��ται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τρίτη. Υπάρχουν όμως και πολλά ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης που καταζητούνται από την αστυνομία.