​Τα μέλη της συμμορίας που είχε ρημάξει τα σπίτια της Άννας Βίσση, της Ηρώς Καριοφύλλη και εκατοντάδων άλλων πολιτών,χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα και κωδικοποιημένες εκφράσεις, ενώ οι συνεννοήσεις μεταξύ τους γίνονταν σε μία σπάνια διάλεκτο των Ρομά, έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουν τα σχέδιά τους οι αστυνομικές αρχές.

Τα πάντα ήταν καλά προσχεδιασμένα. Επικοινωνούσαν με «ghost phones», δηλαδή με αριθμούς που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, ενώ στις συνομιλίες τους δεν έλεγαν ποτέ τα ονόματά τους, αλλά παρατσούκλια όπως:

«Αράπος», «Μαραντόνα Μάκης – Σατανάς», «Παρταούλας», «Μπάμπης Φλου», «Ράμπος» «Ρόκι» και «Βενιζέλος».

Όταν ήθελαν να μιλήσουν για κάποια παρανομία χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις για να μπερδεύουν τις αστυνομικές αρχές.

Έλεγαν δηλαδή:

«Πάμε για μπάλα ή 5Χ5», «πάμε βόλτα», «μπουκί», «πιριμάσκι».

Ωστόσο, δικηγόρος κατηγορουμένου, ισχυρίζεται ότι τα λόγια τους έχουν παρερμηνευτεί από τις αρχές:

«Πρόκειται για απλές συνομιλίες, κοινωνικού χαρακτήρα, όπως "έλα, πάμε βόλτα, πάμε για καφέ" και οι διωκτικές αρχές το ερμηνεύουν ότι αυτό σημαίνει "έλα πάμε για δουλειά"» δήλωσε ο Βασίλης Ταουξής.

Διαβάστε έναν από τους επίμαχους δι��λόγους που έπιασε ο υπερ-κοριός της αστυνομίας στον οποίο δύο από τους κατηγορούμενους μιλούν για…δουλειές:

Ρ.Θ: Τι έγινε με το αμάξι; Θα πάμε για δουλειά;

Ρ.Σ.: Τα σπίτια τελειώσανε, χαζοί, άλλες είναι οι δουλειές.Υπάρχουν κι άλλες δουλειές που τις κάνουμε γρήγορα και τα παίρνουμε χοντρά.Να φτιάξουμε την ομάδα

Ο κοριός κατέγραφε τα πάντα για μήνες. Οι άνδρες της αστυνομίας όμως, δεν μπορούσαν σε κάποια αποσπάσματα να καταλάβουν ποια ήταν η γλώσσα που άκουγαν.

Ψάχνοντας ανάμεσα στους Ρομά, βρήκαν τελικά δύο ηλικιωμένους, 78 και 81 ετών, οι οποίοι «ξεκλείδωσαν» την κωδική γλώσσα. Ποια ήταν αυτή; Μία σπάνια διάλεκτος των Ρομά των Βαλκανίων, την οποία χρησιμοποιούσαν για να μην ��αταλαβαίνει κανείς τι σχεδιάζουν. Έτσι, τη λύση έδωσαν οι δύο ηλικιωμένοι. Μεταφέρονταν κάθε πρωί στην Ασφάλεια Αττικής και μετέφραζαν τις κρυφές συνομιλίες της συμμορίας.

Για να καλύπτουν μάλιστα τα ίχνη τους, καμουφλάριζαν συνέχεια τα αυτοκίνητα, όπως περιγράφεται σε διάλογο που είχαν δύο από τους κατηγορούμενους:

- Μόλις το πάρουμε να το πλύνουμε να το κρύψουμε σε ένα πάρκινγκ, να του αλλάξουμε χρώμα, να του κάνουμε δύο ή τρεις μεταβιβάσεις και να το ξαναδουλέψουμε.

- Ναι, ε;

- Τώρα πρόσεχε, μην πηγαινοέρχεσαι. Αν μπορείς κρύψε κάπου το αυτοκίνητο.

- Καλώς.

- Ή βγάλε τον ουρανό από πάνω και κάνε το άσπρο.

Μία από τις πανάκριβες Mercedes είχε βρεθεί στο Καματερό. Στην ίδια περιοχή, είχε γίνει έφοδος των αρχών και σε σπίτι. Ο ιδιοκτήτης του οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου του έγινε έλεγχος DNA.

Ήταν τέτοιο το μέγεθος της λείας τους που πολλές φορές ξεχνούσαν τα κλοπιμαία μέσα στα αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΘΕΜΑ STAR:Τι έκαναν οι ληστές όταν μπήκαν στο σπίτι της Βίσση!Καρέ-καρέ η εκδικητική δράση τους

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ:ΑΥΤΑ είναι τα κλοπιμαία της ΜΑΦΙΑΣ-600.000€,ασημένιοι ράβδοι,πανάκριβα αυτοκίνητα

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου μπλεγμένος στη ΜΑΦΙΑ των διαρρηκτών