​Ακόμη και επίορκοι αστυνομικοί σε ρόλο πληροφοριοδότη και προστάτη φέρεται να εμπλέκονται στη δομή της εγκληματι��ής οργάνωσης, η οποία χρεώνεται χιλιάδες ληστείες με κέρδη πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι της σπείρας, όταν προσπαθούν να πουλήσουν πανάκριβα ρολόγια με μεσάζοντα το γνωστό κοσμικό της Αθήνας, ενώ όπως αποκαλύπτει το δελτίο του Star, οι κακοποιοί είχαν άμεση επαφή με το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας.

179329.jpg
Κατά παράδοξο τρόπο, η εγκληματική οργάνωση ήταν συνεχώς ένα βήμα μπροστά από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, όταν τα μέλη της εξορμούσαν στις γειτονιές των Βορείων προαστίων για τις ληστρικές επιδρομές.

Περιπολικά και μηχανές προσπα��ούσαν να τους εγκλωβίσουν αλλά αυτοί,ως δια μαγείας κατάφερναν συνεχώς να ξεφεύγουν.

179328.jpg
Τώρα,μετά τις δεκάδες συλλήψεις,αποκαλύπτεται ότι οι κακοποιοί είχαν ακόμη και ασυρμάτους για να ακούν το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Αποκαλύφθηκε όμως και κάτι άλλο. Ότι το ρόλο του προστάτη της αδίστακτης συμμορίας, είχαν αναλάβει επίορκοι αστυνομικοί, οι οποίοι έδωσαν στην εγκληματική ομάδα τους ειδικούς κωδικούς που χρησιμοποιεί το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, σε περιπτώσεις ληστείας.

179327.jpg
Οι αστυνομικοί στο Μαρούσι χρειάστηκαν δύο ολόκληρα δωμάτια για να απλώσουν τα χιλιάδες κλοπιμαία που βρέθηκαν στα πολυτελή σπίτια των μελών της οργάνωσης, κρυμμένα μέσα σε ντουλάπες, κουζίνες και πατώματα.

Δεκάδες χρυσές λίρες, πάμπολλες δεσμίδες και μασούρια με πενηντάρικα, δεκάδες πλάκες από λειωμένο χρυσό και ασήμι, αστείρευτη ποικιλία από μονόπετρα και περίτεχνα δαχτυλίδια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων,αν όχι εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και πανάκριβα ρολόγια, που όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν η προτίμηση του γνωστού κοσμικού της Αθήνας, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

179326.jpg

Ο γνωστός μπον βιβέρ της Αθήνας όπως λένε οι αστυνομικοί, είχε άμεση εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση. Ήταν αυτός που έδινε πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν τα σπίτια των επωνύμων.

Ήταν όμως και αυτός που ως μεσάζοντας, έπαιρνε τα πανάκριβα κοσμήματα και κλοπιμαία, και τα διοχέτευε σε κλεπταποδόχους στο Κολωνάκι. Οι αστυνομικοί του αποδίδουν το ψευδώνυμο «Έλληνας», το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, όταν ήθελαν να αναφερθούν σε κάποιον μεσάζοντα που θα έπαιρνε πανάκριβα κλοπιμαία.

179325.jpg

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Μ.Χ. : Ο Αλέξης είναι εκεί;

Ρ.Σ.: Εδώ είναι, ναι.

Μ.Χ.: Να έρθει να πάρει το Μαρτέλη, με το αμάξι και να πάνε στο σπίτι να δούνε τι ρόλο παίζει ο Έλληνας. Εντάξει;

Ρ.Σ.: Εντάξει!

179323.jpg
Στις τηλεφωνικές καταγραφές υπάρχει μάλιστα και ο ίδιος ο κοσμικός ο οποίος φέρεται να ενημερώνεται για κάποια πανάκριβα ρολόγια που η σπείρα ήθελε να πουλήσει.

Μ.Χ. : Εε, μπορείς να μου βρεις άτομο να έρθει να τα δει τώρα, γιατί είναι πολλά και καλά;

Α.Α.: Που;

Μ.Χ. Αθήνα.

Α.Α.: Αθήνα, ε, τι είναι, τι είναι; Τι πράγματα είναι;

Μ.Χ.: Rolex, Cartier, Bulgari!

179324.jpg
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ωστόσο εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο μια δικογραφία που περιέχει τηλεφωνικές καταγραφές.

179312.jpg
«Οι δικογραφίες που στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε άρση απορρήτου τηλεφωνικήν συνδιαλέξεων, σε καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών και σε αποκρυπτογράφηση λέξεων και φράσεων, πολλές φορές καταρρέουν στο ακροατήριο», δήλωσε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Σάκης Κεχαγιόγλου.

179307.jpg
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.
179319.jpg
179311.jpg
179315.jpg
179313.jpg
179314.jpg
179316.jpg
179317.jpg
179318.jpg
ΔΕΙΤΕ TO VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ:ΑΥΤΑ είναι τα κλοπιμαία της ΜΑΦΙΑΣ-600.000€,ασημένιοι ράβδοι,πανάκριβα αυτοκίνητα

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου μπλεγμένος στη ΜΑΦΙΑ των διαρρηκτών