​Νέες, κωμικοτραγικές λεπτομέρειες για την δράση της σπείρας που είχε ξαφρίσει εκατοντάδες σπίτια (ανάμεσα τους και αυτά της Άννας Βίσση και της Ηρώς Καριοφύλλη), έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9, και αποκάλυψε καινούργια στοιχεία για την δράση των μαφιόζων.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το star.gr, η εγκληματική οργάνωση που είχε ξαφρίσει κόσμο και κοσμάκη, εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα τουλάχιστον 600 αστυνομικών,

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί γύρω στα 35 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα 45, που επίσης ευθύνονται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της χώρας.

«Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά. Και βέβαια είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία», περιέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα τόνισε πως βρέθηκαν γύρω στο 1.000.000 ευρώ, περίπου 150 χρυσές λίρες, πάρα πολλά χρυσαφικά που καταμετρώνται και περίπου 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari και Porche.

«Ήταν οργανωμένοι με μορφή μαφιόζικη, όπως βλέπουμε στα έργα, με τον 'γκάπο', τον αρχηγό της οικογένειας επικεφαλής και άλλα μέλη. Ήταν και Ρομά και άλλοι, οι οποίοι είχαν ξαφρίσει πάρα πολλά σπίτια, είχαν γίνει πληγή σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας», είπε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι συλληφθεί και οι αρχηγοί της της μαφίας, ενώ αναζητείται αυτός που χρηματοδοτούσε πληροφοριοδότες.

«Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν και κάποιοι αστυνομικοί μπλεγμένοι μέσα, συνεχίζεται η έρευνα. Εμείς και η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανέναν», είπε.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ:

Σύμφωνα με την αστυνομία η δομή της εγκληματικής οργάνωσης ήταν στα πρότυπα της Σικελικής Μαφίας. Ο βασικός κορμός ήταν 7 με 8 φαμίλιες. Αυτός που έκανε κουμάντο ήταν ο αρχηγός της κάθε φαμίλιας, ο οποίος έδινε εντολή στους υπαρχηγούς του, για τις ληστρικές επιδρομές. Στη βάση της πυραμίδας ήταν δεκάδες εκτελεστικά όργανα που έκαναν τις ληστείες. Συνήθως αυτοί κρατούσαν το 40% από τα κλοπιμαία και το υπόλοιπο 60% το έδιναν στον αρχηγό της οικογένειας.

Στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν μια σπάνια διάλεκτο των Ρομά, για να μην γίνονται κατανοητοί από την αστυνομία σε περίπτωση παρακολούθησης. Ο κάθε αρχηγός φαμίλιας μάλιστα, είχε το δικό του παρατσούκλι όπως ο «Εισαγγελέας», ο «Μπίλιας» και ο «Ράμπο».

Παράλληλα με την έρευνα της αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ, καθώς έχουν εντοπιστεί αστυνομικοί οι οποίοι εμφανίζονται να συνομιλούν τηλεφωνικά με αρχηγικά μέλη της σπείρας για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ Ο ΜΠΟΝ ΒΙΒΕΡ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ- ΑΛΙΕΥΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ.

Αυτός ο άνθρωπος είχε την άνεση να κινείται στα σαλόνια επωνύμων κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους. Αστυνομικές πηγές μάλιστα κάνουν λόγο για πρόσωπο ιδιαίτερα γνωστό στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς κυκλοφορούσε συνοδεύοντας επώνυμες κυρίες της σόου μπιζ.

Ο πραγματικός του στόχος όμως, ήταν να μαθαίνει εμπιστευτικές πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλείας στα σπίτια επωνύμων. Πληροφορίες που έδινε στα μέλη της σπείρας, με το αζημίωτο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.