​«Λαυράκια» έβγαλε μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώ��ας για σπείρα που είχε ρημάξει εκατοντάδες σπίτια, ξαφρίζοντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πανάκριβα αντικείμενα.

Έρευνες μηνών με εκατοντάδες αστυνομικούς

Η πολύμηνη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 600 αστυνομικοί, απέδωσε καρπούς και αυτή τη στιγμή δεκάδες… «μπουμπούκια» που χτύπαγαν κυρίως βίλες επωνύμων είναι στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Η σπείρα είχε ξαφρίσει την Βίσση!

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 10 αρχηγικά μέλη με αδυναμία στην χλιδάτη ζωή συνελήφθησαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς η συγκεκριμένη σπείρα είχε απλώσει παντού τα πλοκάμια της.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το star.gr, η εγκληματική οργάνωση που έπεσε στα δίχτυα της ελληνικής αστυνομίας είναι πίσω από τις διαρρήξεις σε σπίτια επωνύμων, όπως η Άννα Βίσση και η Ηρώ Καριοφύλλη.

Μετά από «ντου» στα σπίτια των αρχηγικών μελών οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πολλοί μικροί θησαυροί είχαν συγκεντρωθεί εκεί…. Τα χρυσά κοσμήματα, τα πετράδια και τα διαμάντια ήταν αμέτρητα. Σε αυτά άλλωστε είχε αδυναμία η σπείρα …

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

Η σπείρα είχε αδυναμία στους επώνυμους, δρούσε με πληροφοριοδότες και χτυπούσε σε όλη την Ελλάδα. Τον ρόλο του ρουφιάνου αναλάμβαναν κυρίως οι κηπουροί και οι οικιακές βοηθοί των διασήμων. Έτσι όταν δεν φρόντιζαν τους κήπους και την καθαριότητα των σπιτιών, ενημέρωναν την σπείρα για το παραμικρό! Από το «πότε έφευγαν τα αφεντικά», μέχρι και το «τι υπήρχε σε κάθε δωμάτιο αναλυτικά»! Με αυτό τον τρόπο διευκόλυναν πολύ τις διαρρήξεις και την ζωή των … εγκεφάλων, που περνούσαν ζωή και κότα, κλέβοντας ξένες περιουσίες.

Τα μέλη της σπείρας ήταν εξπέρ στο να ξεκλειδώνουν αυτόματα συστήματα ασφαλείας! Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορούσαν να απενεργοποιούν συναγερμούς και να ανοίγουν ακόμη και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές.

Μπουζούκια, σπα και αυτοκίνητα πολλών χιλιάδων εύρω

b.jpgta.jpgamaxia.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, τα αρχηγικά μέλη πριν πιαστούν στα χέρια της αστυνομίας, περνούσαν... ζωή και κότα! Ταξίδια, σπα, και μπουζούκια περιελάμβανε το πρόγραμμα τους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεγάλη αδυναμία τους ήταν τα... πολυτελή αυτοκίνητα! Από λαμποργκίνι και πάνω οδηγούσαν, πριν περάσουν στα χέρια τους τις χειροπέδες!

Στην… πυρά έριξαν την Άννα Βίσση

vissi.jpg

Ήταν αρχές Οκτωβρίου 2016, όταν μέλη της σπείρας, μπούκαραν στο σπίτι της γνωστής τραγουδίστριας στην Εκάλη, βρήκαν το χρηματοκιβώτιο, το ξήλωσαν, το πήραν και έφυγαν! Το χρηματοκιβώτιο περιείχε κοσμήματα μεγάλης αξίας, ενώ είναι άγνωστο αν περιείχε και χρήματα. Το σπίτι φυλάσσονταν από εταιρεία σεκιούριτι, αλλά όχι όλες τις ώρες της ημέρας και έτσι οι ληστές – προφανώς με την βοήθεια πληροφοριοδοτών - κάποια στιγμή βρήκαν την ευκαιρία και μπούκαραν στο σπίτι της Άννας Βίσση. Τις κινήσεις τους είχε καταγράψει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο!

iros.jpg

Λίγες μέρες αργότερα, η ίδια συμμορία λήστεψε την Ηρώ Καριοφύλλη, που μετρά χρόνια θητείας στο… αστυνομικό ρεπορτάζ. Η δημοσιογράφος και ο σύζυγός της, ο οποίος είναι μάλιστα πρώην αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., έλειπαν -τι σύμπτωση (;)- από το σπίτι τους στην Πεντέλη όταν συνέβη το περιστατικό! Οι διαρρήκτες άρπαξαν το περιεχόμενο ενός χρηματοκιβωτίου, αλλά και το πιστόλι του πρώην αστυνομικού.
Και αυτές είναι μόνο… δύο από τις πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα «μπουμπούκια». Τώρα, τον λόγο έχει η ελληνική αστυνομία και η δικαιοσύνη. Όσο για τα.. πολύτιμα κλοπιμαία, θα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους, μετά από ταυτοποίηση και εφόσον βέβαια τα έχουν δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.
Ρεπορτάζ: Ισμήνη Λέντζου
Επιμέλεια: Άννα Σταματιάδου
Δείτε επίσης: