​Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια.

Η δικαστικός μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε αστυνομική συνοδεία, η οποία όμως της είχε αφαιρεθεί πριν περίπου 20 ημέρες. Η Εισαγγελέας είχε κάνει ένσταση στην ΕΛ.ΑΣ. και ζητούσε τη φύλαξή της, καθώς είχε αντιληφθεί να την παρακολουθούν. Δεν πήρε όμως καμία απάντηση.

Το Star αποκαλύπτει σήμερα Πέμπτη την ένσταση που είχε κάνει προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Επισημαίνω επίσης ότι έχει συμβεί εις το παρελθόν, κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου, να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δι΄ύποπτον παρακολούθησιν ατόμω�� έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και διά αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου, εξαιτίας δε του τελευταίου γεγονότος, έγινε από αυτήν και ο αρμόδιος έλεγχος», τόνιζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός λίγες ημέρες πριν σταματήσει η φύλαξή της, είχε αντιληφθεί να την παρακολουθούν δύο άνδρες και μάλιστα είχε πει ο ένας στον άλλο αυτή είναι."Αυτή είναι".

Οι Πυρήνες με προκήρυξή τους αναφέρουν ότι επέλεξαν τη δικαστικό, γιατί είχε κρίνει απαράδεκτη μια από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της συζύγου του φυλακισμένου μέλους της οργάνωσης, Γεράσιμου Τσάκαλου.

Η τοποθέτηση της βόμβας κάτω από το σπίτι της εισαγγελέως στην οδό Ιπποκράτους, φαίνεται ότι αιφνιδίασε την αστυνομία. Ήταν ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε πάνω από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητή και ρολόι. Από την δυνατή έκρηξη και το ωστικό κύμα, προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε ακτίνα πολλών μέτρων. Αυτοκίνητα έγιναν κομμάτια, ενώ έσπασαν τα τζάμια σε δεκάδες διαμερίσματα και καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή. Το ότι δεν υπήρξαν θύματα μόνο σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί.

Η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, εκ των υστέρων, κάνει λόγο για συμβολική ενέργεια. Τα μέλη της οργάνωσης ωστόσο είχαν τονίσει σχετικά πρόσφατα ότι, στο εξής, τα χτυπήματά τους θα είναι πραγματικά και όχι συμβολικά.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις έντεκα πα��ά τέταρτο είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Το πρώτο έγινε στις δέκα και τέταρτο σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα με χρονικό περιθώριο 30 λεπτά και το δεύτερο σε εφημερίδα στις 10 και 22 με χρονικό περιθώριο 25 λεπτά. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο άνδρας που τηλεφώνησε δε διευκρίνισε ποιος ήταν ο στόχος.

«Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το κείμενο της προκήρυξης έχει σημάνει συναγερμό στην αντιτρομοκρατική, καθώς φοβάται σειρά χτυπημάτων σε βάρος δικαστικών και αυτό γιατί γίνεται αναφορά στο κείμενο των τρομοκρατών ότι πρόκειται για την πρώτη πράξη σχεδίου "Νέμεσις", με σαφείς απειλές ότι την επόμενη φορά δεν θα περιοριστούν μόνο σε υλικές ζημιές.

Δείτε επίσης:

​Επιστολή ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από την εισαγγελέα Τσατάνη:Κινδυνεύω από τρομοκράτες κραύγαζε στην ΕΛ.ΑΣ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην αντιτρομοκρατική μετά το χτύπημα στην Τσατάνη – Δεν φοβόμαστε, λένε οι δικαστές

Ισχυρή ΕΚΡΗΞΗ στο κέντρο της Αθήνας

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ η Ιπποκράτους μετά την έκρηξη βόμβας στην πολυκατοικία της Τσατάνη