Ένα νέο κεφάλαιο τρομοκρατικών επιθέσεων άνοιξε η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" μετά το χτύπημα στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη το βράδυ της Τετάρτης.

Στην προκήρυξη της οργάνωσης γίνεται αναφορά σε ένα νέο κύκλο χτυπημάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι η χθεσινή ισχυρότατη βόμβα στην οδό Ιπποκράτους ήταν συμβολική.

tsatani.jpg

Από την προκήρυξη μάλιστα φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη της οργάνωσης χτύπησαν την συγκεκριμένη εισαγγελέα για λόγους αντεκδίκησης, καθώς είχε χειριστεί και υποθέσεις της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς". Οι ίδιοι τονίζουν ότι «είναι εδώ, έχουν μνήμη και υπομονή», γεγονός που σήμανε συναγερμό στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο δικηγόρος της εισαγγελέως Εφετών, Θεμιστοκλής Σοφός, τόνισε ότι, αν και η κυρία Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η πολιτεία αφαίρεσε κάποιους από τους φύλακές της. «Είχε υποβληθεί από την κυρία Τσατάνη ένσταση που ουδέποτε απαντήθηκε. Απόψε είχαμε το αποτέλεσμα», είπε ο ίδιος αμέσως μετά την έκρηξη.

Από την πλευρά τους, οι δικαστές ξεκαθαρίζουν πως το φρόνημα τους δεν κάμπτεται με ενέργειες, όπως αυτή της επίθεσης σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη.

Δικαστές: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ

Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη.

Με ανακοίνωση τους τονίζουν πως πρόκειται για την τρίτη παρόμοια ενέργεια κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών το τελευταίο πεντάμηνο.

tsatani2.jpg

Αναλυτικά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει: «Με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση κατά της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γ. Τσατάνη, τρίτη κατά σειρά σε διάστημα πέντε μηνών κατά συναδέλφων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα για ακόμα μία φορά τέτοιες ενέργειες που προσπαθούν, πλην όμως μάταια, να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών».

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης, εξερράγη βόμβα έξω από το σπίτι της κυρίας Τσατάνη. Λίγες ώρες αργότερα την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Δείτε επίσης:

H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έβαλε τη ΒΟΜΒΑ στην Ιπποκράτους- ΣΤΟΧΟΣ ήταν η Τσατάνη

Ισχυρή ΕΚΡΗΞΗ στο κέντρο της Αθήνας

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ η Ιπποκράτους μετά την έκρηξη βόμβας στην πολυκατοικία της Τσατάνη