Συμβουλές για νέες μαμάδες

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Το παρόν είναι προϊόν σάτιρας, γιατί αν δε γελάσουμε με τον πόνο μας, θα πέσει να μας πνίξει (δικό μου ρητό - που δε βγάζει νόημα, αλλά καταλάβατε ελπίζω - που έβγαλα μέσα στην παραζάλη της αϋπνίας – μόλις τώρα).

Προειδοποίηση πριν προχωρήσετε: Μη δοκιμάσετε τα παρακάτω μόνοι σας στο σπίτι. Διαβάστε, αν αναζητάτε στιγμιαία ανακούφιση και ψυχική ανάταση. Συμβουλευθείτε ειδικό, αν ψάχνετε κάποια πραγματική λύση και... τι άλλο να πούμε; Υπομονή!

 

Πρόκληση Νο. 1 (όχι πρόβλημα, αλλά πρόκληση, όπως λένε οι πιο αισιόδοξοι)
Πώς να κοιμήσετε το μωρό σας, που δεν κοιμάται - και μαζί ούτε κι εσείς

Ακολουθήστε τις συμβουλές του συγκεκριμένου πατέρα.

Μπορείτε να μεταφράσετε το βιντεάκι στα ελληνικά, να γίνετε κι εσείς viral και να βγάλετε και κάτι από αυτήν την ιστορία.

Ξεφύγαμε, όμως, από το θέμα. Πώς να βάλετε το παιδί για ύπνο. Πάμε.

Αν δεν πετύχουν οι λύσεις που προσφέρει ο απελπισμένος πατήρ στο βίντεο, ρωτήστε τον αν μπορεί να σας δανείσει το ταλαντούχο - απ’ ότι φαίνεται - παιδί του να εκπαιδεύσει και το δικό σας στο να του λέτε «Κοιμήσου!» και να ξαπλώνει αμέσως... να προσποιείται, τουλάχιστον, ότι κοιμάται. Ίσως σας δώσει λίγο χρόνο να προσποιηθείτε κι εσείς ότι τελικά θα κοιμηθείτε.

Πρόκληση Νο. 2
Πώς να κόψετε τα νύχια του μωρού σας

Είναι τόσο μικρά... και σχεδόν κάθε μωρό που έχω γνωρίσει, δε θέλει να του κόβουν τα νύχια. Ίσως φοβούνται, όσο κι εσείς, μην τους κόψετε κανά δάχτυλο. Οπότε, χτυπιούνται να ξεφύγουν, ουρλιάζουν, εσύ αγχώνεσαι και το κόψιμο του δαχτύλου γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό σενάριο.

Πολλοί θα σας πουν να το αφήσετε να κοιμηθεί και να του κόψετε τα νύχια όσο είναι κοιμισμένο. Τότε όμως κινδυνεύετε, όπως πολύ καλά ξέρετε, να αντιμετωπίσετε πάλι την... άλλη πρόκληση (βλέπε Νο. 1).

Οπότε, ζητήστε τη βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου, κρατήστε το μωρό ακίνητο, προσπαθείστε να αγνοήσετε το κλάμμα για λίγα λεπτά και με γρήγορες κινήσεις κόψτε του τα νύχια. Να ελπίζετε ότι κάποια στιγμή θα δεχθεί νομοτελειακά τη μοίρα του ότι έχει νύχια που μακραίνουν και κάθε τόσο θα πρέπει να τα κόβει.

Εκτός αν θέλει να μπει στο ρεκόρ Γκίνες ή αποκτήσει ιδιαίτερο γούστο για το εκκεντρικό μανικιούρ.

Πρόκληση Νο. 3
Πώς να ταίσετε το μωρό σας, αν δεν τρώει

Παραδοσιακά. Πηγαίνετε το κουτάλι με την μπουκιά φαγητού ψηλά-ψηλά και μακριά, κάντε τον ήχο που κάνει το αεροπλάνο, διαλέξτε μια τοποθεσία απ’ όπου θέλετε να έρχεται αυτή η πτήση και κάντε τον σταυρό σας να έχει ανοίξει το αεροδρόμιο (στόμα μωρού) όταν φτάσει η ώρα της προσγείωσης.

Μία πιο ακριβή και χρονοβόρα λύση είναι να μαγειρεύετε και να πολτοποιείτε διαφορετικά φαγητά όλη μέρα ελπίζοντας ότι μία από τις γεύσεις που θα προσφέρετε στον πελάτη του προσωπικού σας εστιατορίου, θα του αρέσει και θα φάει κανά δυο μπουκιές. Προμηθευτείτε με πολλές πετσέτες, ποδιές και ρούχα, καθώς θα πρέπει να περιμένετε ότι οι μισές – ή και παραπάνω – μπουκιές από αυτές, θα καταλήξουν πάνω σας.

Πρόκληση Νο. 3.1
Τι να κάνετε αν το μωρό σας δε σταματάει να τρώει

Κλείστε ραντεβού για μασάζ, πιλάτες, καλέστε έναν ορθοπεδικό να είναι stand-by, γιατί μέχρι να περπατήσει... έχετε να κουβαλήσετε πολλά κιλά.

Πρόκληση Νο. 4
Πώς να μη χάσετε τις κοινωνικές σας επαφές

Αυτή είναι και η πιο δύσκολη πρόκληση, καθώς το ενδιαφέρον... φεύγει από το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας – το μωρό – και μας θυμίζει πως πρέπει να σκεφτούμε και τον εαυτό μας.

Επί τούτου δεν έγραψα «πώς να μη χάσετε την κοινωνική σας ζωή», γιατί αυτή – εκτός κι αν συναναστρέφεσαι με κόσμο που έχει παιδιά – είναι χαμένη εκ των πραγμάτων για λίγο καιρό (χρόνια ίσως).

Πώς όμως θα καταφέρεις να μην το καταλάβει κανείς αυτό και να διατηρήσεις όποιες επαφές μπορεί να θες να έχεις και μετά το πέρας αυτής της περιόδου;

Βασικό: Μην τραγουδάς παιδικά τραγουδάκια όταν βρίσκεσαι με κόσμο που δεν έχει παιδιά.

Μίλα για κάτι που θα μιλούσαν ενήλικες, ελεύθεροι κι ωραίοι, χωρίς παιδιά. Μην αρχίσεις να λες για τις μύξες του μωρού, αν είναι περισσότερες ή λιγότερες από την προηγούμενη εβδομάδα. Και σε καμία περίπτωση μην αρχίσεις να γκρινιάζεις για το πόσο πτώμα είσαι – θα σε καταλάβουν μόνο όσοι έχουν παιδιά.

Κράτα λοιπόν τα μάτια σου ανοιχτά, περπάτα στην ευθεία, χαμογέλα - κι ας μην είσαι σίγουρη ποιος είναι αυτός που περνά από δίπλα σου - και ίσως να μην καταλάβουν όλοι πως είσαι... ζόμπι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top