Aσφαλιστικό πρόγραμμα με κάλυψη για κηδεία, κι όμως υπάρχει!!

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Pot purri της σημερινής διασκεδαστικής επικαιρότητας…. Η Ελένη Τσαγκά γράφει…

Νέες, πρωτοεμφανιζόμενες, καινοτόμες, εφευρετικές, ανορθόδοξες, αντισυμβατικές, πιθανότατα άκρως κερδοφόρες ομορφιές, εμφανίζονται από το πουθενά και αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ!!! Σερφάροντας σήμερα στο διαδίκτυο, εμφανίστηκε απρόσκλητη και με θράσος στην οθόνη μου, διαφήμιση ασφαλιστικής εταιρείας, για ενδιαφερόμενους άνω των 70 ετών, με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ» και υπότιτλο: «Προετοιμαστείτε τώρα και αποφύγετε το άγχος αύριο. Απαλλάξτε εσάς και την οικογένειά σας από αχρείαστη ανησυχία. To πρόγραμμα θα μειώσει το κόστος αμοιβής, για τις υπηρεσίες του γραφείου κηδειών…».

 

Από πού να το πιάσεις και που στο κομμάτια, να το αφήσεις… Και σιγά μην έχω άγχος τι θα γίνει στην τελετή αποχαιρετισμού.. Σάμπως θα είμαι εκεί; Σκασίλα μου μεγάλη… Εν πάση περιπτώσει, το ασυνήθιστο συμβόλαιο απευθύνεται σε υπερήλικες και, για να συμβληθείς, δεν χρειάζονται ιατρικές εξετάσεις, ούτε καν συνάντηση με ασφαλιστικό σύμβουλο. Δεν τίθενται ερωτήσεις, δεν υπάρχουν απαντήσεις. Όλα είναι σαφή και γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού… Με ένα μικρό μηνιαίο ποσό, που το στέλνεις με ηλεκτρονική συναλλαγή, εξασφαλίζεις ότι θα έχεις μία αξιοπρεπή κηδεία σε συμφέρουσα τιμή και, επιπλέον θα είσαι ήσυχος, ότι δεν θα επιβαρύνεις τους συγγενείς σου. Δεν διευκρινίζεται όμως, εάν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του συμβολαίου. Αν μπορείς δηλαδή μόνος σου, να φροντίσεις για τα εννιάμερα σου (όχι του κ@λου, τα κανονικά), για τα σαράντα, για τα τρίμηνα, τα εξάμηνα κ.ά. Επίσης μπορείς να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες και να επιλέξεις; Σχέδιο, είδος ξύλου και απόχρωση στον πολυτελή πλην κλειστοφοβικό εσωτερικό διάκοσμο, της τελευταίας κατοικίας; Και δεν θα κεράσεις και κάτι μέρα που’ ναι; Τι να βάλεις στα κόλλυβα; (π.χ. θες καρύδια ή αμύγδαλα; ινδοκάρυδο ή κουκουνάρι;), πόσα αστέρια θα έχει το κονιάκ νεκροταφείου; Μήπως επειδή είσαι και Χάι τύπος αντί για κονιάκ, να κεράσεις το σόι, κοκτέιλ με σαμπάνια… ένα Kir Royal παραδείγματος χάρη με σαντιγί… για να τους μπεις στο μάτι; Επίσης, παξιμαδάκι ή κέικ για συνοδευτικό του καφέ της παρηγοριάς; Μπορείς να κάνεις εντύπωση (την τελευταία) προσφέροντας μπαβαρουάζ ή ατομικά τσιζκέικ; Υπάρχει δυνατότητα να διαλέξεις τη γραμματοσειρά στο κηδειόσημο; Και να είναι και bolt; Μπορείς να συντάξεις μόνος σου το κείμενο, διανθίζοντας το, με παραπομπές σε κείμενα Καβάφη και Ελύτη για να γίνει πιο σοφιστικέ; Να είναι ποιοτικά αναβαθμισμένο και φιλοσοφημένο; Αναλαμβάνουν να εκφωνήσουν και την τελευταία σου κουβέντα; Ή καμιά παραγγελιά για όσους δεν χώνεψες ποτέ, όσο ζούσες, αλλά δεν μπορούσες να το πεις; Μακάβριο αλλά εξυπηρετικό μου ακούγεται, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα… Και από τον αιώνιο ύπνο σε έναν μικρό, λιτό μεσημεριανό… μία μικρή σιέστα που πήρε το πρωί ο κ. Δημήτρης Καβαδέλλας βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, για την ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων για την παραγωγή ενεργειακής αειφορίας, παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή, προμήθεια ενέργειας…. Μπλα μπλα μπλα…. Και μόνο που ακούω το θέμα χασμουριέμαι και εγώ… Καλά ξηγήθηκε λοιπόν ο Έλλην βουλευτής στα πίσω έδρανα και φορώντας μαύρα γυαλιά… για να μην τον πάρουμε γραμμή… αμ δε!!! Και από τους κοιμώμενους βουλευτές, στη ΝΑΣΑ (την Αμερικάνικη, την γνήσια, όχι τη δική μας, την φτηνή ξεπατικωτούρα)… Η NASA ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη Γη… σκιάζομαι μόνο που σκέφτομαι ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχει και άλλος ένας ή δύο η τρείς Τσίπρες, Μητσοτάκηδες, Τσακαλώτοι, Λεβέντηδες, Κουρουμπλήδες… μαμά μου… ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη για την ύπαρξη τέτοιων κλώνων….

Εξωγήινος λένε οι συνωμοσιολόγοι ότι είναι και ο Πούτιν. Εξωγήινος ξε-εξωγήινος χάρισε φόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ σε 50 εκατομμύρια Ρώσους οφειλέτες. Έτσι πάνω στην τρέλα του, σε μια στιγμή αδυναμίας… Μεγάλος μερακλής ο Βλαντίμιρ… αυτός και ο Βουλευτής Καλοχαιρέτας. Σκέτη λαρτζερία, ο Ρώσος ηγέτης με τις κρυφές γυναίκες και, τις πιο κρυφές κόρες… Άκου Τσακαλώτε να μαθαίνεις… Έρεε γλέντια στις Ρωσικές γειτονιές… Από την άλλη ο ηρωικός δήμος Βύρωνα, προέβη σε κατασχέσεις λογαριασμών 3.800 δημοτών του, για οφειλές που αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ, αγωγούς αποχέτευσης, χρέη κατάληψης δημόσιων χώρων από καταστήματα, χρέη προς το νεκροταφείο κ.λπ. Παραμονές Χριστουγέννων… μάστα… Να το σχολιάσω; Όχι δεν πέφτω στο επίπεδο τους γιατί έρχεται και ΣΚ και θέλω να είμαι ήρεμη….

ΥΓ τι είναι η μπεαρναίζ;

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top