Δει δη χρημάτων

Φωτογραφια αρθρογραφου

Πρωταθλητές και στην ασυνέπεια στις πληρωμές οι Ελληνες. Για την ακρίβεια η πλειοψηφία. Μόνον ένας στους τρεις Έλληνες είναι συνεπής στις πληρωμές του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης European Consumer Payment Report 2017.

Οι άλλοι δύο στους τρεις Ελληνες καταναλωτές ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για να "πάρουν το χρυσό" στην ασυνέπεια  των πληρωμών και στην καθυστέρηση να πληρώσουν εγκαίρως κάποια από τις υποχρεώσεις τους.

Ο λόγος;

Ποιος άλλος από την απάντηση που έδωσαν οι 7 στους 10: Λόγω έλλειψης χρημάτων

Πρωτιά μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τη ίδια έκθεση για τις καθυστερήσεις πληρωμών από φυσικά πρόσωπα- καταναλωτές

Πρόκειται για αυτό που " ο κόσμος το έχει βούκινο κι οι αρμόδιοι κρυφό καμάρι" ότι ο μέσος Έλληνας κοιμάται και ξυπνά με την έννοια πώς θα τα φέρει βόλτα, πως με κουτσουρεμένο εισόδημα- χρόνο με το χρόνο- θα πληρώσει τις υποχρεώσεις σε φόρους, εισφορές, φως , νερό, τηλέφωνο, δάνεια, ΕΝΦΙΑ και θα μείνει και κάτι για διατροφή, ένδυση και υπόδηση.

Για τα στοιχειώδη δηλαδή κι όχι κάτι το εντυπωσιακό. Για αυτό που παλιότερα έλεγαν  "ενα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια".

Η έρευνα αιτιολογεί με το σαφέστατο τρόπο γιατί τόσοι πολλοί σπεύδουν να ρυθμίσουν σε 36 δόσεις ακόμη και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αιτιολογεί με ενάργεια γιατί τα κόκκινα δάνεια έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ με την ικανότητα να πληρώσουν οι συνεπείς δανειολήπτες στο ναδίρ.

Κι αν λησμονήσαμε να σας ενημερώσουμε για το πώς συμπεριφέρονται οι λοιποί "Κουτόφραγκοι" Ευρωπαίοι, να σας πούμε πως στην Ελλάδα η έλλειψη χρημάτων είναι η αιτία της ασυνέπειας στις πληρωμές, όταν στην Ευρώπη είναι σχεδόν στο μισό. Στο 42%.

Όλα αυτά στην Ελλάδα, την κοιτίδα του Πολιτισμού όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, με τη θλιβερή επιβεβαίωση στη καθημερινότητά μας,  του αρχαίου: Δει δη χρημάτων....

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top