Ο Ντόριαν Γκρέυ της τρομοκρατίας…

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

H Ελένη Τσαγκά γράφει...

Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Όπως τότε. Που ξενυχτούσα μαζί του. Που κοιμόμουν με τη σκέψη του και ξυπνούσα με την έννοια του.

Ποιος είναι, τι είναι; τι σκέφτεται; Πως σκέφτεται; Πότε θα τον ξαναδούμε; Τι να πω γι αυτόν στην εκπομπή; Τι να γράψω; Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου και ανατρίχιασα από συγκίνηση. Μα είναι δυνατόν; Κατάπια με παράπονο. Το στόμα μου στέγνωσε από αγανάκτηση, η καρδιά σφίχτηκε από ζήλια, τα χείλη τρεμόπαιξαν από την αδικία. Τα μάτια ανοιγόκλεισαν μην μπορώντας να πιστέψουν αυτό που βλέπουν. Ναι! Είναι άδικο. Κατάφορα. Μεροληψία της μοίρας. Ευνοιοκρατία του χρόνου. Ολοφάνερη παραβίαση των νόμων της φύσης. Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου όπως τον είδε και όλη η Ελλάδα. Εντάξει, όχι ακριβώς μπροστά μου… στην τηλεόραση τον είδα. Να βγαίνει από τη φυλακή. Τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Λουκάς για τους καλούς φίλους. Χαμογελαστός, κεφάτος, ευχαριστημένος από τη ζωή, ήρεμος, χαλαρός, και το κυριότερο νεότατος. Ούτε ρυτίδα ο άτιμος. Ούτε καν ρυτίδες έκφρασης. Ούτε μία ζάρα στο εύθυμο πρόσωπό του.

Τίποτα… για να μην πω για την κορμοστασιά του. Αδύνατος και ευλύγιστος… (στο έμπα πέρασε την μπάρα της φυλακής με άνεση αιλουροειδούς). Και με χαμόγελο κολγκέιτ! Και εύλογα αναρωτιέμαι…. Τι τους κάνουν εκεί μέσα; 15 χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που τον είδα. 15 ολόκληρα χρόνια και αυτός είναι ίδιος… και εγώ δεν το δέχομαι. Αρνούμαι. Διαμαρτύρομαι. Εγώ και ρυτίδες έκανα, και παχάκια για τα οποία δίνω καθημερινή και επίπονη μάχη και τα χρόνια φαίνονται… τουλάχιστον στα μάτια. Και στο σώμα. Στην εικόνα γενικά… και δεν είμαι καθόλου χαλαρή. Ούτε ήρεμη είμαι. Τρέχω συνέχεια να προλάβω. Να προκάνω όσα μπορώ και όσα δεν μπορώ. Και τούτος δω, ίδιος και απαράλλαχτος. Ο σύγχρονος Ντόριαν Γκρέυ. Ο Ντόριαν Γκρέυ της Ελληνικής τρομοκρατίας. Και ξαναρωτώ και θα ρωτώ μέχρι κάποιος να απαντήσει. Τι τους κάνουν εκεί μέσα; Γενικό καθημερινό υποχρεωτικό beaute; Μήπως υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό; Ειδική ομάδα ομορφιάς;  Με μακιγιέρ, μασέρ, κομμώτριες, πατικιουρίστρες, ειδικούς διαιτολόγους- διατροφολόγους, δερματολόγους, οδοντίατρους, γυμναστές για personal trainning. Ίσως ίσως, κάποιοι κρατούμενοι να έχουν και τον προσωπικό τους life coach που τους βοηθά να ανακαλύψουν και να απελευθερώσουν τις δυνάμεις που έχουν κρυμμένες μέσα τους.  Ανάλογα με το αδίκημα και την ποινή. Μεγάλο αδίκημα μεγάλη και η ομάδα ομορφιάς. Μικρό αδίκημα, μία κομμώτρια και πολύ σου είναι. Δεν έκανες δα και τίποτα σοβαρό… Ούτε οι νύφες πριν τον γάμο τους δεν έχουν τέτοιο τιμ. Εν κατακλείδι οφείλω στον Δημήτρη Κουφοντίνα ένα μπράβο που με έκανε να ανατρέψω την άποψη μου για ποινές και φυλακές. Και άλλο ένα που παραμένει ίδιος, εξωτερικά… Δυστυχώς παραμένει ίδιος και εσωτερικά, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. 

ΥΓ : Τι είναι η μπαβαρουάζ;

H Ελένη Τσαγκά έγραψε…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top