«Έχουμε ό, τι χρειάζεται, για να σας πάρουμε ότι έχετε». Αυτό πρότειναν πριν από πολλά χρόνια κάποιοι ταλαίπωροι Αμερικανοί φορολογούμενοι ως μότο για  την  Αμερικανική IRS. Πλέον, ταιριάζει γάντι και στη δική μας Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Τι και αν οι ξεζουμισμένοι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά απέναντι στη φοροκαταιγίδα που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση; Τι και αν τα ληξιπρόθεσμα χρέη απέναντι στο δημόσιο αυξάνονται κατά ένα δισεκατομμύριο το μήνα;  Η ΑΑΔΕ έχει βρει το «αντίδοτο» με τις κατασχέσεις. Μπαίνει στους λογαριασμούς και σηκώνει ό,τι μπορεί. Μέσα σ' ένα οκτάμηνο κατέσχεσε 3,2 δις ευρώ. Και με περισσή υπερηφάνεια, από το Υπουργείο Οικονομικών αφήνουν να διαρρεύσει  πως θα φτάσουν τα 5 δις ευρώ ως το τέλος του χρόνου. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου διαβάζουν τα νούμερα που στέλνει κάθε μήνα ο Γιώργος Πιτσιλής στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και αλληλοσυγχαίρονται για την «υπεραπόδοση» των φορολογικών μέτρων. Προσπαθούν να την «πουλήσουν» μάλιστα και ως αποδεικτικό στοιχείο για το ότι η οικονομία πάει καλά και θα πιάσουμε όλους τους στόχους του προγράμματος.  Το κάνουν εν γνώσει τους ότι σώζουν παροδικά τον προϋπολογισμό αλλά σε βάθος χρόνου καταστρέφουν την οικονομία. 

Η εκτόξευση των κατασχέσεων δεν είναι καλό νέο, πρώτα από όλα για τις τράπεζες. Πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν δάνεια, ούτε καν αυτά που είναι σε ρύθμιση. Δεν είναι καθόλου καλά νέα ούτε για την αγορά και την ανάπτυξη. Πολίτες με κατασχεμένους λογαριασμούς (ένας στους δέκα Έλληνες δηλαδή) απέχουν από την κατανάλωση ενώ οι επιχειρήσεις υφίστανται ένα «ξαφνικό θάνατο» καθώς αποκλείονται από τη ρευστότητα

Δεν είναι τέλος καλά νέα ούτε και για την ΑΑΔΕ και τα έσοδα. Γιατί πολλοί είτε δεν θα αντέξουν και θα χρεοκοπήσουν είτε θα στραφούν (αν έχουν τη δυνατότητα) στη μαύρη οικονομία και τη φοροδιαφυγή. Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπάρι Γκολντγουότερ υποστήριζε πως η φορολογία του εισοδήματος «δημιούργησε περισσότερους εγκληματίες από οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη».  Που να ήξερε και για τις κατασχέσεις της κυβέρνησης.