Τι δεν καταλαβαίνετε;

Φωτογραφια αρθρογραφου

Τι δεν καταλαβαίνετε; Τα περσινά ξινά σταφύλια για τη κατάργηση –και καλά- του ΕΝΦΙΑ; Αυτό σας πείραξε;

Δεν το έχετε διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή ότι ο ΕΝΦΙΑ που δεν διορθωνόταν αλλά θα τον καταργούσαν είναι εδώ ΔΥΝΑΤΟΣ; Τι δεν καταλαβαίνετε;

Ότι την πάσα άδολη και αγνή αλήθεια είπε το πρωί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε τη θέση του. Με λόγια σταράτα εξήγησε τι εννοούσε με τα περσινά ξινά σταφύλια.

Και σημείωσε ότι έχει απαντήσει στο ερώτημα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον 50 φορές. «Δεν είναι δυνατόν να επανέρχεται συνέχεια ένα επιχείρημα το οποίο έχει απαντηθεί» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Εκεί όμως που βγήκε λαγός απο το καπέλο είναι στο σημείο που εξήγησε γιατί δεν διορθώνεται ή δεν καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ γιατί ΔΕΝ μειώνονται οι αντικειμενικές τιμές.

Η ουσία είναι όπως είπε: «Εάν αλλάξουν οι αντικειμενικές και προσεγγίσουμε τις αξίες του ακινήτου με τις εμπορικές, θα γίνει πιο σωστή και δίκαιη η κατανομή του φόρου».

Και όταν ρωτήθηκε ότι δεν αλλάζουν οι τιμές γιατί θα γίνουν πιο ακριβές σε χαμηλών τιμών περιοχές και φτηνότερες σε υψηλών τιμών περιοχές είχαμε την ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Εάν εξομοιώσουμε εμπορικές με αντικειμενικές σε μια αγορά που έχει καταστραφεί αντιλαμβάνεστε ότι θα δημιουργήσουμε προβλήματα με φτωχές και μεσαίες περιοχές απο πλευράς αξιών».

Τι δεν καταλαβαίνετε; Θέλετε να αυξήσουν τις τιμές σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια και άλλες περιοχές;

Τι δεν καταλαβαίνετε; Νομίζετε ότι θα βάλουν τα δάχτυλα και θα βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους;

Γ.Λ.Νικολόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top