Περί ισότητας των δύο φύλων

Φωτογραφια αρθρογραφου

Οι συντάξεις των γυναικών παραμένουν στα "τάρταρα". Υποδεέστερες αυτών των ανδρών κατά 40%.

Στην Ε.Ε ( ως εκ τούτου και στην Ελλάδα) δύο άνθρωποι δεν έχουν  ίσα δικαιώματα παρά τις ίσες υποχρεώσεις του. Η ισότητα των δύο φύλων στην εργασία και κυρίως στην σύνταξη είναι "άπιαστο όνειρο". Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνες και από την ίδια τη ζωή

Οι συντάξεις των γυναικών παραμένουν στα "τάρταρα". Υποδεέστερες αυτών των ανδρών κατά 40%.

Τα στοιχεία που το μαρτυρούν και το επιβεβαιώνουν είναι του τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τόσο στον ενεργό εργασιακό βίο, όσο και περισσότερο στη σύνταξη οι γυναίκες είναι ριγμένες.

Το περίεργο και οξύμωρο είναι πως όσο πιο Δυτικά πάει κανείς στην ΕΕ τόσο το χάσμα αυξάνεται. Σε χώρες, που κατ τα άλλα είναι ανεπτυγμένες και με χρόνια εμπέδωση της Δημοκρατίας και της ισότητας των δύο φύλων.

Αντίθετα, όσο πιο Ανατολικά πάει κανείς το χάσμα μεταξύ ανδρικών και γυναικείων συντάξεων αμβλύνεται. 

Για παράδειγμα στην Εσθονία το χάσμα διαμορφώνεται στο 3,7%, ενώ σε χώρες όπως η Γερμανία και το Λουξεμβούργο το χάσμα να ξεπερνάει το 40%.

Στην Ελλάδα;

Το συνταξιοδοτικό χάσμα διαμορφώθηκε στο 26,6%.

Που οφείλεται το χαμηλότερο ποσοστό του μέσου όρου της ΕΕ στην Ελλάδα;

Όχι ότι η ισότητα των δύο φίλων είναι πιο ανεπτυγμένη και σεβαστή στη χώρα μας, αλλά κυρίως στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών που έχουν υποστεί οι άνδρες κατά τη διάρκεια της ύφεσης. 

Οι γυναίκες δεν είναι παιδιά του ίδιου Θεού;

Γ. Λ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top