Έτσι θα γίνεις πραγματικά ΠΛΟΥΣΙΟΣ! ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ τον κόσμο γύρω σου-Τα ΤΑΞΙΔΙΑ το μυστικό της ευτυχίας

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Επένδυσε στις εμπειρίες, στα μέρη, στους ανθρώπους

Ταξίδια… Και μόνο που προφέρω αυτή την τρισύλλαβη λέξη, το μυαλό μου κατακλύζεται από εικόνες, από μέρη που έχω πάει και άλλα που δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να επισκεφθώ, από γεύσεις, από μυρωδιές. Η καρδιά μου σκιρτά και μόνο στο ενδεχόμενο της φυγής… όχι για να «ξεφύγω» από τη ζωή αλλά για να μην μου διαφύγει η ζωή!

Πάντα πίστευα πως το να ταξιδεύει κάποιος είναι το «μυστικό» για να είναι ευτυχισμένος. Είναι ένας τρόπος για να διευρύνουμε τον τρόπο σκέψης μας, είναι μια αλλαγή που συνεχίζεται βαθιά και μόνιμα στις ιδέες της ζωής (Miriam Beard).

Πότε δεν μπορούσα να καταλάβω πως γίνεται κάποιος να μην έχει την ανάγκη να δει άλλα μέρη, να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς, να συνομιλήσει με άλλους ανθρώπους, να χαθεί στα στενά μιας άλλης χώρας.

Ποτέ δεν μπορούσa να καταλάβω τους ανθρώπους που προτιμούν να ξοδεύουν χρήματα σε ανούσια –για μένα-πράγματα τα οποία προσφέρουν πρόσκαιρη χαρά. Όπως είναι τα ρούχα, τα τεχνολογικά προϊόντα και άλλα.

Το μαγικό που έχουν τα ταξίδια είναι ότι είσαι αιώνια δέσμιος της ευτυχίας που σου έχουν προκαλέσει, με την προϋπόθεση φυσικά ότι γίνονται για καλό λόγο… Νιώθεις ευτυχία όταν το αποφασίζεις, για όσο το οργανώνεις, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά… Όταν κοιτώντας τις φωτογραφίες θα θυμάσαι όλα όσα έζησες και θα γελάς…. Ναι θα γελάς, ακόμα και με αυτά που τότε σε είχαν εκνευρίσει!

Αυτή μου την πεποίθηση έρχεται να επιβεβαιώσει και μια έρευνα του Cornell University, σύμφωνα με την οποία, οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε ότι ζωή είναι οι αναμνήσεις που δημιουργούμε αλλά πέφτουμε στην παγίδα της υπερκατανάλωσης, την οποία στο τέλος μετανιώνουμε.

Ο Δρ. Thomas Gilovich είναι καθηγητής του Cornell University και έχει πει: «Αγοράζουμε πράγματα για να μας κάνουν χαρούμενους, και το πετυχαίνουμε. Αλλά για λίγο, τα καινούργια αντικείμενα μας ενθουσιάζουν αλλά μετά τα συνηθίζουμε». Και συνεχίζει: «Δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να ανταμείψουμε τον εαυτό μας μετά από σκληρή δουλειά με ένα νέο ρούχο ή μια έξοδο, αλλά να επενδύουμε περισσότερα από εμπειρίες που δημιουργούν αναμνήσεις παρά σε αντικείμενα που δε θα έχουν ενδιαφέρον σε σύντομο διάστημα. Οι εμπειρίες είναι το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού μας από τα αντικείμενα. Μπορεί να θεωρείτε ότι η ύπαρξή σας συνδέεται με αυτά τα αντικείμενα, αλλά είναι έξω από εσάς. Αντίθετα, οι εμπειρίες σας είναι μέρος σας και αυτοί που είσαστε τελικά.»

Και αν ακόμα δεν έχεις πειστεί για να διοργανώσεις ένα ταξίδι, σου παραθέτω και μία άλλη έρευνα του Booking, σύμφωνα με την οποία, οι μισοί άνθρωποι (49%) πιστεύουν ότι οι διακοπές τους κάνουν πιο ευτυχισμένους από ό,τι η ημέρα που παντρεύτηκαν, ενώ άλλοι τόσοι (51%) προτιμούν τα ταξίδια από ένα ρομαντικό ραντεβού με το σύντροφό τους.

Συμπέρασμα; Είτε πρόκειται για 5άστερη διαμονή σε παραθαλάσσια βίλα, είτε ένα άνετο B&B στην εξοχή, τα ταξίδια κάνουν τους ανθρώπους απόλυτα ευτυχισμένους, και μάλιστα περισσότερο σε σχέση με σημαντικά γεγονότα στη ζωή τους όπως ο γάμος!

Σύμφωνα πάλι με την ίδια έρευνα, η συναισθηματική ανάταση από τα ταξίδια ξεκινά από τη διαδικασία προγραμματισμού του ταξιδιού. Μόνο από την απλή αναζήτηση προορισμού το 72% ανέφερε ότι νιώθει χαρά, ενώ το 56% νιώθει στο απόγειο της ευτυχίας όταν κάνει την κράτηση, αναδεικνύοντας τη σημασία των στιγμιαίων κρατήσεων στη διαδικασία διασφάλισης της ιδανικής διαμονής.

 

Να ποιο είναι το μυστικό για την πραγματική ευτυχία!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ

 

*email: mkipreou@star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top