ΥΛΙΚΑ

Ασπράδια 5 τεμάχια

Κρόκοι 5 τεμάχια

Κουβερτούρα  210 γραμμ.

Ζάχαρη κρυσταλιζέ   100 γραμμ.

Βούτυρο 110 γραμμ.

Αλεύρι  35 γραμμ.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπέν μαρί την σοκολάτα – βούτυρο, μόλις λιώσουν ρίχνουμε το αλεύρι.

Χτυπάμε τ’ασπράδια & μόλις φουσκώσουν ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά εως ότου γίνει σφικτή μαρέγγα.

Σπάμε τους κρόκους με ένα σύρμα & τους ρίχνουμε στην μαρέγγα , παίρνουν  μία- δύο στροφές   ,κατεβάζω από το μίξερ & ρίχνω το μίγμα σταδιακά στην  σοκολάτα.

Το στρώνω σε φύλλο σιλικόνης & ψήνω στους 200 βαθμούς αερόθερμο για 10 – 12 λεπτά περίπου.

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΥΪ

Σαντιγί 800 γραμμ.

Κονιάκ 1 σφηνάκι

Μαρόν γλασέ  200 γραμ.

ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ  

Ζάχαρη 0,200 γραμμ.

Γλυκόζη 0,100 γραμμ.

Φουντούκια  50 γραμμ.

Φιστίκι 50 γραμμ.

Αμύγδαλο 50 γραμμ.

ή ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΝΤΕΚΟΡ:Ξύσμα σοκολάτας