Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα σολομού 200/φιλέτο
1 κουνουπίδι
1 ματσάκι μαϊντανό τα φύλλα
20 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
Μερικα φυλλαράκια μυρώνια
2 μέτρια πατζάρια βρασμένα  κομμένα σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Φύλλα από πατζάρια βρασμένα
Λίγο λευκό βαλσάμικο
Ελαιόλαδο

Για την κρύα σάλτσα

2 λάιμ ξύσμα και χυμό
Ελαιόλαδο
1-2 κουταλιες κάρυ
Αλάτι

Εκτέλεση

Ξύνουμε με ένα μαχαιράκι το κουνουπίδι ώστε να εχουμε το κουνουπίδι σε τριμματα.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε  το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και τα πατζάρια και προσθετουμε λίγη από την κρύα σάλτσα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί η σαλάτα μας. Σε ένα αντικολητικό τηγανάκι ψήνουμε τον σολομό από την μεριά της πέτσας και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Σερβίρουμε τον σολομο μολις ψηθεί με την σαλάτα και τα βρασμένα φυλλα από τα πατζάρια και περιχύνουμε με λίγη κρυα σάλτσα.