​Υλικά συνταγής

• 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

• 400 γρ  κουβερτούρα

• 1/2 φλ. βούτυρο

• 3 1/2 φλ. μπισκότα τριμμένα κανέλας

• 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μπολ βάζουμε σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος  σε κατσαρόλι να πάρει μια βράση και την ρίχνουμε στο μπολ με τη  κουβερτούρα, ρίχνουμε [προαιρετικά] και το ποτό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

2. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι [ή ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα]  ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

3. Μόλις κρυώσει το μείγμα σοκολάτας, τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα.

4. Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο τρίμμα των μπισκότων, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και το προσθέτουμε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας πιέζοντας απαλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.  Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε, γαρνίρουμε με τρίμμα μπισκότου, ή φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε.