​Το θέατρο Μουσούρη παρουσιάζει το αγαπημένο έργο του Γκολντόνι, «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος μια μέρα πριν την πρεμιέρα της παράστασης μιλά αποκλειστικά στο Star.

«Το έργο το έχουμε πειράξει αρκετά. Έχουμε κάνει, όπως λέμε, μια γενναία διασκευή», παραδέχτηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης και πρόσθεσε: «Eξαιτίας αυτού έχουμε βάλει, όλα τα είδη θεάτρου, μέχρι και σάτιρα, χωρίς να γίνεται επιθεώρηση».

Παραμένοντας στη Βενετία, ο Πέτρος Φιλιππίδης και Χρήστος Σιμαρδάνης μεταφέρουν την πλοκή στη δεκαετία του ’60. Ο Γκολντόνι είχε «κεντήσει», με καμβά την πλαστοπροσωπία, μία κωμωδία παρεξηγήσεων, που κυριολεκτικά εξαργυρώνει επί σκηνής όλη την γκάμα του θεατρικού αστείου.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του υπηρέτη που υποδύεται,  υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης και διευκρινίζει: «Η σκηνοθεσία μ’ έκανε καλύτερο ηθοποιό. Είμαι πολύ περήφανος γι’αυτήν την παράσταση.»

Στο επίκεντρο του έργου, ένας πανούργος υπηρέτης, που δουλεύει για δύο αφεντικά, περιστοιχισμένος από χαρακτήρες απερίγραπτους. Ένα κορίτσι μεταμφιεσμένο σε δίδυμο αδελφό της, η οποία ψάχνει τον αγαπημένο της που κατηγορείται για φόνο, ένας νεαρός που προσβλέπει σε μια καριέρα στην όπερα για να ξεφύγει από τη μαφιόζικη φαμίλια του, ένας υπερφίαλος δικηγόρος, ένας αρχιμαφιόζος πατέρας και διάφορες άλλες προσωπικότητες, που «απογειώνουν» τη χιουμοριστική διάθεση του έργου, δημιουργώντας σωρεία μπερδεμάτων και παρεξηγήσεων. Ένα κλασικό έργο σε μια σύγχρονη παράσταση, γιατί το καλό θέατρο «ζει» στο κέντρο της Αθήνας.  

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσες όλων των ηθοποιών που συμμετέχουν στην παράσταση
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : ΚΛΑΙΡ ΜΠΡΕΪΖΓΟΥΕΛ
ΚΙΝΗΣΗ : ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΝΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΔΡΟΣΟΣ 
 
ΔΙΑΝΟΜΗ: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Άννα Μονογιού, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Πάνος Βλάχος, Ηλίας Γιαννάκης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΥΣΟΥΡΗ»

Πλατεία Καρύτση 7, Αθήνα

Παραστάσεις: Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή: 21.00, Σάββατο λαϊκή απογευματινή: 18.00
τηλ.: 2103310936
Γενική είσοδος: 20 €, λαϊκή απογευματινή: 16 €, φοιτητικό: 14 €,

Σάββατο βράδυ: γενική είσοδος: 22 €,

Πέμπτη: Άνεργοι, άνω των 65 ετών, νέοι έως 26 ετών: 14 €.

Ειδικό εισιτήριο για τις παραστάσεις και των 3 θεάτρων (Μουσούρη, Βρετάνια, Αθηνών): 42€ (3 x 14€)