Πολιτική/ Οικονομία

Το δραματικό παρασκήνιο στο Eurogroup για το επίδομα ανεργίας

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 02.03.2012 - 20.49
Δραματικό ήταν το παρασκήνιο στο Eurogroup γύρω από την απόφαση μείωσης του επιδόματος ανεργίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δέχεται αφόρητες πιέσεις από τους εταίρους μας, οι οποίοι ζήτησαν λύση εδώ και τώρα για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Μόλις διαπιστώθηκε από τους εταίρους ότι η περικοπή των επιδομάτων βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, ζητήθηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να τακτοποιήσει άμεσα το θέμα, με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος να επικοινωνήσει με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και να του ζητήσει να εκδώσει σχετική υπουργική απόφαση.

Πως απαίτησαν οι Ευρωπαίοι την περικοπή του επιδόματος

Το «θρίλερ» ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup όταν και προέκυψε η «εμπλοκή» με το ύψος του επιδόματος ανεργίας.

Οι Ευρωπαίοι έθεσαν ως όρο για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση να ληφθεί επισήμως απόφαση από την κυβέρνηση να μειωθεί οριζοντίως το επίδομα ανεργίας κατά 22%, όσο δηλαδή και η μείωση του κατώτατου μισθού. 

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Λουκά Παπαδημό και εν συνεχεία τον κ. Κουτρουμάνη ζητώντας να δημοσιευτεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία θα ορίζεται η περικοπή στο επίδομα ανεργίας και σε 13 ακόμη επιδόματα.

Μισή ώρα αργότερα, ενημερώνεται ο κ. Βενιζέλος και το Eurogroup ότι… «αποστολή εξετελέσθη» και απομένουν 38 ακόμη εκκρεμότητες με την Ελλάδα να ενημερώνεται τελικά ότι έχει περιθώριο μιας εβδομάδας μέχρι το επόμενο Eurogroup για να διευθετηθούν και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες και να δοθούν και τα υπόλοιπα 71,5 δισ. ευρώ…

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο του ΑΝΤ1…
Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000