Πολιτική/ Οικονομία

ΚΚΕ: Αθλιότητα η μείωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 02.03.2012 - 18.02

Για αντεργατική αθλιότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τη μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων είναι και τα επιδόματα  ανεργίας και μητρότητας.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «εξοργιστική» τη νέα μείωση κατά 22% του επιδόματος που λαμβάνουν για έξι μήνες οι εργαζόμενες που γίνονται μητέρες και επισημαίνει ότι «είναι ανατριχιαστικό το φαινόμενο όλο και πιο πολλές λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους και να τα παραδίδουν σε ιδρύματα».

 

Σε άλλη ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ζητά μέτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προτείνει τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

 

Ζητά επίσης τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και τη μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες και των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και το πάγωμά τους για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη παραγραφή των πανωτοκίων.

 

 

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000