Πολιτική/ Οικονομία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι πάλι πρωθυπουργός αφήνει ο Παπαδήμος

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 02.03.2012 - 15.10

Πρώτη ανάρτηση: 14:32

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και πάλι πρωθυπουργός άφησε ο Λουκάς Παπαδήμος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής εκλογών και για το αν θα τον ξαναδούμε στην καρέκλα του πρωθυπουργού, ο κ Παπαδήμος αρκέστηκε να πει ότι «όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών».

 

Με ένα αινιγματικό χαμόγελο ο πρωθυπουργός σημείωσε με νόημα ότι «μετά τις εκλογές θα ληφθούν και όποιες άλλες αποφάσεις χρειαστούν», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και πάλι πρωθυπουργός.

 

Παράλληλα ρωτήθηκε και για αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ Βενιζέλος από την κυβέρνηση –δεδομένης της πρόθεσής του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-.

 

Με λακωνικό τρόπο ο κ Παπαδήμος είπε: «Θα το συζητήσω μαζί του αφού ο κ Βενιζέλος λάβει τις αποφάσεις του».

 

«Γυρίζω αισιόδοξος»:

 

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη συνέντευξη με τη φράση "γυρίζω αισιόδοξος στην Αθήνα".

 

Το πρώτο πράγμα που τόνισε είναι ότι "η Ανάπτυξη αποτελεί πλέον την κορυφαία προτεραιότητα στην Ευρώπη". Ο κ Παπαδήμος τόνισε ότι "δημιουργούνται συνθήκες που θα κάνουν πιο εύκολη την έξοδο από την κρίση". Προανήγγειλε επίσης τη λήψη μέτρων για τη ρευστότητα και την απασχόληση.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός "έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη, χωρίς καθυστέρηση".

 

Συνεχίζοντας είπε: "H Ελλάδα αλλάζει και είναι ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μην την διαψεύσουμε. Η Ελλάδα μπορεί και θα το αποδείξει".

 

Σύμφωνα με τον κ Παπαδήμο "μία περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν αναγκαία για την Ελλάδα, ενώ από τα μέσα του 2013 θα είναι ορατά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης".


«Θα προωθήσουμε άμεσα νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας»


Πεπεισμένος ότι θα τύχουν θετικής αποδοχής τα μέτρα και στην Ελλάδα δήλωσε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι με τους ευρωπαίους εταίρους μας συμφωνήθηκε «να προωθήσουμε σειρά μέτρων άμεσου αποτελέσματος προς την κατεύθυνση της στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας και της αντιμετώπισης της ανεργίας». Αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι συμπληρωματικά των μέτρων και μεταρρυθμίσεων.


Αναφορικά με τις δυσμενείς συνέπειες των μέτρων που έχουν ληφθεί στα πραγματικά εισοδήματα, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν «αναπόφευκτος» ωστόσο άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας πως η εφαρμογή της πολιτικής μπορούσε να είχε γίνει «με αποτελεσματικότερο τρόπο». 


«Περιμένουμε υψηλή συμμετοχή στο PSI»


Ορατά από τα μέσα του 2013 θα είναι τα σημάδια της ανάκαμψης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επεσήμανε ότι χρειάζεται να διαμορφώσουμε μια θετική πολιτική που να δείχνει ότι η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα.


Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι αναμένεται υψηλή συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων, ενώ αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση υπογράμμισε ότι αναμένεται να υπογραφεί στα μέσα του Μάρτη.


Όσον αφορά με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση τον τελευταίο χρόνο στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για το 2011 καθώς ο στόχος πλησίασε το 100%. «Ωστόσο», εξήγησε ο κ. Παπαδήμος, «υπάρχουν ακόμη περιθώρια καθώς η απορροφητικότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή».

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000