Πολιτική/ Οικονομία

Α. Σαμαράς: Οι εκλογές θα φέρουν την ελπίδα

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 01.03.2012 - 20.15

«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη: Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε και να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας. Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο», δήλωσε μετά τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι συζητήθηκαν συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.

 

Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα ότι πρέπει:

 

Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

 

Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

 

Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

 

Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.

 

Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής.

 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ανθρώπινη πλευρά της κρίσης και,  όπως είπε, ανέφερε στο ΕΛΚ ότι η «κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή». Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο, ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία. Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες. Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»

 

 

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 






All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000