Πολιτική/ Οικονομία

Μας ζητούν εξηγήσεις οι Γερμανοί για τα λεφτά των βουλευτών στο εξωτερικό!

Μας ζητούν εξηγήσεις οι Γερμανοί για τα λεφτά των βουλευτών στο εξωτερικό!
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 29.02.2012 - 16.08

Για άλλο λόγο μας έστειλε την επιστολή και άλλα τελικά μας είπε. Ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής  έστειλε επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο, με την  οποία του ανακοίνωσε και επίσημα την έγκριση της γερμανικής βουλής για την παροχή βοηθείας στην Ελλάδα.

 

Δοθείσης ευκαιρίας όμως «τραβάει το αυτί» στο Έλληνες πολιτικούς και ζητά -ευγενικά για να μη μας προσβάλει κιόλας- εξηγήσεις για τα λεφτά που βγάζουν στο εξωτερικό.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Λάμερτ σημειώνει στην επιστολή του ότι η χώρα του συμμετέχει στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνεται, αντικρούει την εντύπωση ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη.

 

Σε κάποιο σημείο της επιστολής του, λοιπόν,  κάνει αναφορά στα όσα είπε ο κ Βενιζελος για εμβάσματα βουλευτών στο εξωτερικό και επισημαίνει : «Θα ήμουν ευγνώμων για κάθε επισήμανση με την οποία θα μπορούσα να αντικρούσω τη σύγχυση που επικρατεί  για το θέμα αυτό στη Γερμανία».

 

Ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής αναφέρει δηλαδή ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί με την είδηση περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές και παρακαλεί τον κ. Πετσάλνικο να υποδείξει τρόπους εξάλειψης των αντιδράσεων, οι οποίες εκφράστηκαν από μέλη του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

O κ Πετσάλνικος αναμένεται να απαντήσει, να δούμε όμως τι θα λέει.

 

 

 

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 






All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000