Πολιτική/ Οικονομία

Συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 29.02.2012 - 09.19

Συνεδριάζει στις 10:00 το πρωί ώρα Ουάσιγκτον, (17:00 ώρα Ελλάδας), το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την ώρα που το ύψος της συμμετοχής του Ταμείου στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα παραμένει ανοιχτό.

 

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, θα φανούν, όμως, οι προθέσεις των μελών του, σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης. Θα γίνει δηλαδή περισσότερο σαφές, ποιες χώρες - μέλη είναι υπέρ και ποιες είναι κατά της αύξησης της συμμετοχής.

 

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν, σχετικά με την Ελλάδα και την Ευρωζώνη στη Σύνοδο του G20, το Σαββατοκύριακο στο Μεξικό.

 

Πηγές του Ταμείου αναφέρουν ότι θα περιμένουν να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Ευρωπαίων, οι οποίοι «πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το δίχτυ προστασίας προς τις προβληματικές χώρες, αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση».

 

Οι τελικές αποφάσεις του Ταμείου θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 13 Μαρτίου. Μετά τη σημερινή συνεδρίαση, η επικεφαλής του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ, θα πετάξει για Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των 27.

 

Δείτε το βίντεο από το Mega...

 

 

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000