Πολιτική/ Οικονομία

Βενιζέλος: θα επιστρέψουμε στο ’50 εάν απορριφθεί το PSI

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 23.02.2012 - 17.26

Προειδοποίηση ότι εάν απορριφθεί το  PSI και η χώρα καταφύγει σε μια ασύντακτη χρεοκοπία, θα δούμε «την Ελλάδα να γυρνά στη δεκαετία του '50, σε επίπεδα Αλβανίας, ή Μολδαβίας, για να επιβεβαιώσουν κάποιοι την στρατηγική τους» απηύθυνε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


Προειδοποίησε επίσης ότι ακόμα και μια συντεταγμένη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, αποτελεί προοίμιο  εξόδου από το ευρώ και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τους εταίρους. «Το πραγματικό δίλημμα είναι θυσίες με προοπτική, ή καμία προοπτική» τόνισε για το ίδιο ζήτημα.


Για μία ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι προσδοκούν  πολιτικό όφελος «από τη συντριβή και τη φτώχεια των Ελλήνων.


Σχετικά με τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας ο κ. Βενιζέλος ισχυρίσθηκε ότι σε αντίθεση με μία ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών, δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων.


Ο υπουργός  Οικονομικών επέμεινε ότι  θα υλοποιηθεί η πρόβλεψη για μείωση του χρέους στο 120% το 2020, την οποία χαρακτήρισε «ρεαλιστική».

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000