Πολιτική/ Οικονομία

«Όχι» στο σχέδιο Μάρσαλ από Βέστερβέλε

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 23.02.2012 - 08.15
Αρνητικά στο ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε με άρθρο του στους Financial Times.

«Χρήματα υπάρχουν, αλλά δεν χρησιμοποιούνται εκεί όπου χρειάζονται κατεπειγόντως λόγω της κρίσης χρέους» τόνισε ο Βεστερβέλε, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις δεν αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν ως λύση αλλά τουναντίον επιδείνωσαν το πρόβλημα καθώς επενδύθηκαν στην κατανάλωση αντί να αξιοποιηθούν για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ αναφέρει στη συνέχεια ως παραδείγματα ανάκαμψης την Πολωνία αλλά και τα νέα γερμανικά κρατίδια, ενώ απευθυνόμενος προς το εσωτερικό της χώρας του επισημαίνει την ανάγκη «να μην καθιστά η Γερμανία τους άλλους δακτυλοδεικτούμενους».

Επισημαίνοντας, τέλος, την ανάγκη για σαφείς ευρωπαϊκούς κανόνες για τη χρήση των κονδυλίων, ο Βεστερβέλε τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης ενός γενικότερου μοντέλου που θα προβλέπει να συμμετέχουν με ελάχιστο ποσοστό στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Δείτε ένα απόσπασμα από το δελτίο του ΑΝΤ1...
Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000