Πολιτική/ Οικονομία

Βγήκε το ΦΕΚ: Σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Βγήκε το ΦΕΚ: Σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 06.12.2012 - 00.00

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν όλοι οι υπάλληλοι  με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, διοικητικού υπηρεσιών, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό σημαίνει ότι  πλέον το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρακάμπτει τα εμπόδια που έχουν προκύψει από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά και την άρνηση κάποιων  δημάρχων να δώσουν τις λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι το τέλος του 2012, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας για 2000 υπαλλήλους.

Το Υ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει πως οι υπάλληλοι που μπαίνουν στο καθεστώς δεν απολύονται αλλά μετακινούνται. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες απέστειλε  στις υπηρεσίες φόρμα ώστε να δηλωθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι κινητοποιήσεις από τους συνδικαλιστές και τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται και με επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια. ​

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000