Πολιτική/ Οικονομία

Παπαρήγα: «το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί φυλακή τελικά»

Παπαρήγα: «το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί φυλακή τελικά»
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 02.11.2012 - 18.13
«Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για τον λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά κυριολεκτικά μια φυλακή»  υποστήριξε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την παρουσίαση της  πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

 «Το γεγονός πως η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ούτε και θα τεθεί, με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται στη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, αποδεικνύει ότι το Κοινοβούλιο -που εμείς το λέμε αστικό- έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μην δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος»  ανέφερε η κ. Παπαρήγα. 

Η γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε επίσης από τον λαό  «να ανατρέψει  τη δικτατορία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες -είτε από τη θέση της διακυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης- του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε».

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000