Πολιτική/ Οικονομία

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία τα νέα χαρτονομίσματα του ΕΥΡΩ !!

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 31.08.2012 - 16.47

​Τη στιγμή που η χώρα μας είναι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από την ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θυμάται τις ιστορίες με τους θεούς και τους ήρωες των αρχαίων ελλήνων, τους οποίους και αποφασίζει να τιμήσει, χρησιμοποιώντας μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας στα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Τα νέα ευρώ που θα τεθούν σε κυκλοφορία τον ερχόμενο Μάιο θα απεικονίζουν σε δύο σημεία τη μορφή της «Ευρώπης» όπως αυτή απεικονίζεται στα ελληνικά νομίσματα των δύο ευρώ.

euro_coins_355_355.jpg 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg,  η ΕΚΤ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα χαρτονομίσματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η Ευρώπη, η φοινικική πριγκίπισσα, από την οποία πήρε το όνομα της η ήπειρος, θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάζουν τα υδατογραφήματα των σημερινών χαρτονομισμάτων.
 
Η φοινικική πριγκίπισσα θα βάλει σε μπελάδες, τους παραχαράκτες, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς της τράπεζας στη Φρανκφούρτη η τοποθέτηση ενός προσώπου στη θέση αρχιτεκτονικών σχημάτων θα δυσκολέψει αρκετά την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων.

 

1767_euro.jpg 
 
 
Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κεντρικές τράπεζες επανασχεδιάζουν τα χαρτονομίσματα τους, πολλές φορές στο παρελθόν έχουν προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες προκειμένου να παρεμποδίσουν την παραγωγή  πλαστών χαρτονομισμάτων.
 

Τα νέα ευρώ, η έκδοση των οποίων έχει αναβληθεί αρκετές φορές, δε θα διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά που είναι ήδη σε κυκλοφορία. Ενδεχομένως να παρουσιάζουν μικρές αλλαγές στα χρώματα , ενώ η μορφή της Ευρώπης θα εμφανίζεται και ως ολόγραμμα στην ασημένια σήμανση στη δεξιά πλευρά κάθε χαρτονομίσματος.

Η παρουσίαση των νέων νομισμάτων από την ΕΚΤ θα γίνει τον Νοέμβριο ενώ το πρώτο πεντάευρω χαρτονόμισμα θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2013 !!!

Όπως και να χει, το θέμα είναι να είμαστε και εμείς στην ευρωζώνη για να τα χαρούμε!!!

Για την ιστορία…

 

444px-El_rapto_de_Europa.jpg 
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο Δίας ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης Αγήνορα, Ευρώπη. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο και με την γοητεία του σαγήνεψε την Ευρώπη που έκατσε πάνω του. Τότε ο Δίας την απήγαγε την μετέφερε σε όλη την σημερινή Ευρώπη και μετά την πήγε στην Κρήτη όπου και έκανε το γάμο κάτω από ένα πλάτανο στη Γόρτυνα. Από το γάμο αυτό γεννήθηκαν οι Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Η ιστορία απεικονίζεται στο νόμισμα των 2 ευρώ.
 
Η λέξη σύμφωνα με τo “Wikipedia” ετυμολογείται πιθανώς από τις λέξεις ευρύς και ώψ («ανοικτομάτης, με μεγάλα μάτια»). Μια άλλη θεωρία θέλει την προέλευση της λέξης από το ακκαδικό erebu
 
Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 






All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000