Πολιτική/ Οικονομία

Δόσεις στην Εφορία: τι να κάνετε από το κομπιούτερ μέχρι το γκισέ

Δόσεις στην Εφορία: τι να κάνετε από το κομπιούτερ μέχρι το γκισέ
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 17.08.2012 - 10.23

Ενεργοποιημένο είναι πλέον το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του οποίου μπορείτε να μάθετε τις δόσεις για την Εφορία. Το star.gr παρουσιάζει την διαδικασία βήμα προς βήμα, από το κομπιούτερ σας μέχρι το γκισέ!

Ποιοί πληρώνουν σε 7 δόσεις

Δικαιούχοι των 7 δόσεων είναι όσοι έχουν δηλώσει οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα έως 60.000 ευρώ και καλούνται να πληρώσουν φόρο από 300 ευρώ.

Η ρύθμιση ΔΕΝ ισχύει αν κάνατε την δήλωσή σας αφού έληξε η προθεσμία, ενώ οι δόσεις ΔΕΝ καλύπτουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορεί να έχετε στην Εφορία.

Βήμα - βήμα η διαδικασία

Για να μάθετε τις επτά δόσεις σας πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταφερθείτε αυτόματα).

Στη συνέχεια, επιλέξτε «Υπηρεσίες Προς Τους Πολίτες» και κατόπιν «Αναμόρφωση Δόσεων Φόρου Εισοδήματος». Πατήστε «Είσοδος».

Στα κουτάκια που θα εμφανιστούν πρέπει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ σας και τον αριθμό ειδοποίησης (θα τον βρείτε στο εκκαθαριστικό, εκεί που υπάρχουν τα προσωπικά σας στοιχεία).

Κάντε κλικ στο «Αναζήτηση» και, μόλις εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής Αναζήτηση», επιλέξτε «Εκτύπωση».

Πλέον, έχετε στα χέρια σας τα κουπόνια των 7 δόσεων, τις οποίες μπορείτε να πληρώσετε στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, προσκομίζοντας -φυσικά- το αντίστοιχο κουπόνι για κάθε δόση.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Την πρώτη δόση θα πρέπει να την πληρώσετε μέχρι και τις 31 του μήνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ στις παρακάτω περιπτώσεις:

- Αν έχετε ήδη πληρώσει την πρώτη δόση τον Ιούνιο, μπορείτε να πληρώστε το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.

- Αν έχετε ήδη πληρώσει την πρώτη δόση τον Ιούλιο, μπορείτε να πληρώσετε το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου.

- Αν έχετε ήδη πληρώσει την πρώτη δόση νωρίτερα τον Αύγουστο (πριν τις δόσεις δηλαδή), μπορείτε να πληρώσετε το υπόλοιπο σε 5 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Τέλος, αν θέλετε να πληρώσετε τον φόρο ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ, έχετε έκπτωση 1,5%, ενώ ισχύει και το σύστημα των δόσεων ανά δίμηνο, με τα κουπόνια που ήδη έχετε λάβει με το εκκαθαριστικό σας.

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000