Πρώτη ανάρτηση: 31/07/2013 23:35​

Το υπουργείο Παιδείας , μέσω του συστήματος Διαύγεια, δημοσιοποίησε τις λίστες με τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης που μπαίνουν και επίσημα σε διαθεσιμότητα από σήμερα.

2.122 εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ στο Διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί και οι λίστες των 302 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 καθηγητών στη Σιβιτανίδειο Σχολή που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς. Εν τέλει, οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων δεν εξαιρούνται.

Βάσει των διαβεβαιώσεων που έχει δώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος το 60% των καθηγητών θα καλύψει τα κενά στον τομέα της Υγείας, ενώ το 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των υπό κατάργηση ειδικοτήτων της Γ' ΕΠΑΛ και της Β' ΕΠΑΣ.

Στη λίστα με τους καθηγητές που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης.

Για να δείτε αναλυτικά τα ονόματα των 2.122 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά και όσους εξαιρούνται, μπείτε στο site του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εν τω μεταξύ, έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα άλλοι 8.200 υπάλληλοι, εκτός των 4.300 που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο κύμα περιλαμβάνονται ακόμα 1.618 γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι οποίοι θα αλλάξουν πόστο, 600 υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων, 500 υπάλληλοι από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 750 από το υπουργείο Υποδομών, 500 από το υπουργείο Εθν. Άμυνας και μερικές δεκάδες υπάλληλων από τα υπόλοιπα υπουργεία.

Ήδη η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο μέτρο.