Υλικά συνταγής
Για το παντεσπάνι

6 αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου

110 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

25 γρ. κακάο

30 γρ. αλεύρι

Για τη μους σοκολάτας

300 γρ. κρέμα γάλακτος

35% λιπαρά

300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

150 γρ. γάλα πλήρες

Για το χιονισμένο γλάσο

3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

2 πρέζες αλάτι

450 γρ. ζάχαρη

120 γρ. κρύο νερό

1½ κ.σ. μέλι

1½ κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1'-2' να γυαλίσει το μίγμα .

Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο. Απαλά αναδιπλώνουμε. Αδειάζουμε στο ταψί, ισιωνουμε το μίγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10'-12' να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει

Για τη μους σοκολάτας

Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Να στέκεται. Αφήνουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το γάλα. Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα. Μόλις βράσει το γάλα περιχύνουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε 1' και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μίγμα λείο, γυαλιστερό και πυκνό. Λίγη λίγη προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1½ ώρα.

Για το χιονισμένο γλάσο
Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Στο μπολ του μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 7'. Το μίγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του. Θα φουσκώσει πολύ,θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό. Το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι να γαρνίρουμε.
Γεμίζουμε το παντεσπάνι με μους, τυλίγουμε και διακοσμούμε με το λευκό γλάσο. Πασπαλίζουμε με φιστίκια, κροκάν η κόκκινα φρούτα
 

πηγή: argiro