Γλυκά

Σπιτικά πτι μπερ με σοκολάτα της Ντίνας Νικολάου

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 13/8/2012 - 2:15 μμ

Υλικά για 15 μεγάλα πτι μπερ

90 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

 

Διαδικασία

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια χρησιμοποιώντας ένα ρολό μαγειρικής.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα 2 ειδών άλευρα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μπάλα ζύμης. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη και ζυμώνουμε να ενσωματωθεί η σοκολάτα στη ζύμη.

Ανοίγουμε ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Θα πρέπει το φύλλο να είναι λίγο παχύ.  Κόβουμε με κουπ πατ τη ζύμη σε σχήμα πτι μπερ. Τοποθετούμε τα πτι μπερ σε λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Βάζουμε τη λαμαρίνα στην  κατάψυξη μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 160 βαθμούς. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από την κατάψυξη και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τα πτι μπερ σε μια σχαρίτσα.

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 






All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000