ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΙΝΙΡΛΙ

Της Ντίνας Νικολάου

Προετοιμασία:  30 λεπτά  Αναμονή:  1 ώρα  Ψήσιμο:  30 λεπτά
 

Υλικά για ένα ταψάκι

Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
25 γρ. μαγιά νωπή
3 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ ελαιόλαδο  ΑΛΤΙΣ
¾ φλιτζανιού -1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
60 γρ. μαργαρίνη ΒΙΤΑΜ CULINESS
60 γρ. κορν φλάουρ
3 αυγά
200 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι
300 γρ. γάλα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία


Σε ένα μπολ βάζουμε τα ¾ φλ. Του χλιαρού νερού, τη νωπή μαγιά θρυμματισμένη, τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά να αφρίσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το μίγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμαράκι που θα είναι εύπλαστο και ελαστικό. Αφήνουμε το ζυμαράκι να φουσκώσει (για 1 ώρα) αφού πρώτα το αλείψουμε με ελαιόλαδο και το σκεπάσουμε.
Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε τη μαργαρίνη πάνω στη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει λίγο το μίγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Αλατοπιπερώνουμε. 

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι, πυθμένα και τοιχώματα. Αδειάζουμε πάνω το μίγμα της γέμισης  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.