Ελλάδα/Κόσμος

Σκάνδαλο στην Ισπανία με το «βασιλικό» κυνήγι ελεφάντων

Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 19.04.2012 - 07.11

Πρώτη ανάρτηση:19/04/2012 01:00​​

 

Για χρόνια ολόκληρα ο Βασιλιάς της Ισπανίας συνδύαζε το πάθος του για το κυνήγι ελεφάντων και την Προεδρία της WWF Ισπανίας.

 Οι φωτογραφίες από το ταξίδι και το σαφάρι του στην Μποτσουάνα έχουν προκαλέσει σάλο γιατί δείχνουν τον Χουάν Κάρλος να επιδίδεται σε κυνήγι ελεφάντων. Οι οικολόγοι απαιτούν ήδη την παραίτηση του βασιλιά (αλλά μόνο από τη WWF) και οι ηγέτες μεγάλων κομμάτων άρχισαν να καυστική κριτική για τα «βασιλικά» χόμπι ενώ κάποιοι έκαναν σενάρια παραίτησης.

 Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης άσκησαν έντονη κριτική για το ταξίδι του Βασιλιά Χουάν Κάρλος και αναρωτήθηκαν πως ζει η βασιλική οικογένεια ακόμα και τώρα που η Ισπανία δοκιμάζεται και οι Ισπανοί είναι αντιμέτωποι με αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Έτσι ο Χουάν Κάρλος φεύγοντας από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες μετά από κάταγμα ισχίου που υπέστη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του , ζήτησε συγνώμη από το Έθνος.« Λυπάμαι πολύ, έκανα λάθος , δεν θα συμβεί ξανά».

Η μάζα όμως δεν εξαγριώθηκε μόνο για την έλλειψη της περιβαλλοντικής του ευαισθησίας αλλά και για ακόμη ένα λόγο. Γιατί ο ίδιος κάνει διακοπές που κοστίζουν 30.000ευρώ , τον μέσο ετήσιο μισθό 2 ισπανών εργαζομένων και επέλεξε την πιο σκοτεινή περίοδο της Ισπανίας μετά το τέλος της Δικτατορίας.

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000