Ελλάδα/Κόσμος

Πανελλαδικές μετ´ εμποδίων: Οι μαθητές θα πάνε... τετράδια δεν θα έχουν!

Πανελλαδικές μετ´ εμποδίων: Οι μαθητές θα πάνε... τετράδια δεν θα έχουν!
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 02.03.2012 - 11.03

Μετά το φιάσκο με τα βιβλία που τα παιδιά για μήνες πήγαιναν στο σχολείο χωρίς ακόμα να τα έχουν πάρει στα χέρια τους, το υπουργείο Παιδείας  ξέμεινε και από έντυπο υλικό (τετράδια, ταινίες επικάλυψης των στοιχείων των υποψηφίων, αλλά και φάκελοι), γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Και αυτό γιατί έχει ναυαγήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια γραφικής ύλης για τους υποψηφίους, ύψους 377.000 ευρώ, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.

 

Σημειώνεται ότι τέλος του μήνα ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων  που πέρυσι προσέφερε το απόθεμα των τετραδίων που είχε στις προθήκες του, κατεβάζει ρολά και περνάει στην ιστορία με ειδικό νόμο.

 

Ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργεί με παράταση που πήρε λόγων των πολλών εκκρεμοτήτων με την εκτύπωση και αποστολή περίπου 5 εκατομμυρίων βιβλίων που ακόμη, αρχές Μαρτίου δεν έχουν διεκπεραιωθεί.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΕΤ, στις αποθήκες του ΟΕΔΒ υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού για την εκτύπωση των εσωτερικών σελίδων περισσότερων από 1 εκατομμύριο τετραδίων.

 

Ωστόσο, για το σκληρό εξώφυλλο απαιτείται ειδική προμήθεια. Πέρυσι τα εξώφυλλα ήρθαν από την Ιταλία.

 

"Δεν θα υπάρξουν προβλήματα" λέει το υπ. Παιδείας:

 

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις διαβεβαιώνει η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.

 

«Διαβεβαιώνω την κοινή γνώμη, τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει σχέδιο. Ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ένας διαγωνισμός, υπάρχουν άλλες λύσεις, θεσμικές και διαφανείς, ώστε να εξευρεθεί χαρτί, να τυπωθούν τα τετράδια και για να γίνουν όλα όπως πρέπει εγκαίρως», δήλωσε σχετικά στη Βουλή.

 

«Θέλω πραγματικά να εκφράσω από το βήμα της Βουλής τη λύπη μου που κάποιοι, ακόμα και τώρα, με βάση φημολογίες και διαρροές επενδύουν για κομματικούς, εμπορικούς ή άλλους λόγους στο φόβο των γονιών και των μαθητών. Όλα βαίνουν απολύτως ομαλά», πρόσθεσε.Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
 


All rights reserved, © Copyright 2009 - Star Channel: Βιλτανιώτη 36, 14564 Κάτω Κηφισσιά - Αθήνα, Τηλ.: 211 1891000